1 Haziran 2011 Çarşamba

Spor öncesi ısınma

Koşudan önce yapılacak ısınma hareketleri oldukça önemlidir. Bu ısınma hareketleri gerektiği gibi yapılmasa , yada eksik bırakılırsa koşu esnasında veya koşudan sonra çeşitli problemler ortaya çıkabilir. Bu problemlerin en başında sakatlık riski bulunmaktadır. Adelelerinizi iyi ısındırmadan başlayacağınız egzersiz yada koşularda sakatlık riskinizin oldukça fazla olduğunu unutmamanız gerekir.

Koşma veya egzersiz işlemleri tamamlandıktan sonra ise yapılacak olan açma germe hareketleri ile , yorulan ve gerilen kasların açılması ve rahatlanmasını sağlanmaktadır. Bu açma ve germe işlemleri gerektiği gibi yapılmaz ise , antreman sonrası ağrı yada sakatlık riski devam eder. Özellikle antremandan sonra yapacağınız iyi bir açma germe , ardından alacağınız ılık bir duş ile vücudunuzu oldukça dinç hale getirmeniz mümkündür.

Isınmadan yapılan ani hareketlerde kramp , adale sakatlığı gibi birçok problem cereyan edebilmektedir. Bu nedenle bilinçsizce spor yapmak , sağlığınızı olumlu etkilemek bi yana , sağlığınızın bozulmasına dahi yol açabilmektedir.

Halkımız tarafından yapılan yanlışların başında halı saha maçlarına ısınmadan başlamak gelmektedir. Spor yapmak amacıyla halı sahalara giden bilinçsiz vatandaşlarımız , ısınmadan direk maça başlamakta , bunun sonucunda sakatlık , ağrı , kramp gibi problemlerle karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu nedenle bilinçsiz olan insanlar bu konuda bilinçlendirilmeli , spor öncesi ısınmabilgisinin onlara da aktarılması gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder