15 Haziran 2011 Çarşamba

Bebeklerde Uyku Düzeni


Bebeklerde Uyku Düzeni

Bebekler Sevimli Güzel Mis Kokulu Dünyanın en güzel varlığıdır belki.Ancak Onun Uyku Problemi , Hastalığı  Ailesini nasıl perişan ettiğini herkez bilir. Bebekler sadece emer ve uyur.Bebeğe lazım olan tek şey emmek ve uyumakdır. Anne sütünü emdikten sonra mışıl mışıl bir uykuya dalabiilr. Ancak burada çok dikkat etmeniz gereken bir konu  Uyku zamanı. Yapacağınız analizler ile bebeğinizin uyku vaktini gündüz ve gece olarak ayarlamanız gerekmektedir.

Bebeğinizin Gece Uykusu

Yenidoğmuş bebeğin gece gündüz emmesi gerekiyor ancak biraz daha büyük bebeklerde bu durum da Bebeğiniz gündüz uyumak isterse bir şekilde engel olun ki gece uyuması düzene girsin.

Uykuya Alışması İçin Yapılacaklar

Bazı bebekler ise 2. aydan itibaren 5-6 saatlik gece uykularına başlarlar. Özellikle 9-18. aylarda bebeğin uykuları yine değişebilir ve kesintili hale gelir. Bu durum, çalışan anne-baba için çok zorlayıcı olabilir. Bebek büyüdükçe uykuya yatma rutini yaratmak faydalı olabilir. Örneğin; bebeğinizin uyku düzeni değiştiyse, her gece aynı saatte evin ışıklarını kapatın, sesleri kısın, konuşmaları azaltın, bebeğe banyo yaptırıp arkasından da masaj yaparak yatırabilirsiniz. 9-12 aylık bebeklere çok basit uyku hikayeleri de anlatılabilir. Tabii bu kadar hazırlıktan sonra kendinizi bebekten önce uyumuş bulabilirsiniz!


0 yorum:

Yorum Gönder