30 Mayıs 2011 Pazartesi

Kolestrolü Düşürmenin Yolları


Bu yazıda Kolestrolü düşürmenin en etkili ve en güvenli yollarını sıralayacağiz. Sağlığınıza önem vermeniz şart ve bunu önemsiyorsanız Yazımızı dikkatli şekilde okuyunuz ve sorularınızı yorum kısmına yazıp faydalanabilirsiniz.Sloganımız Hand in hand For Health :)) Sağlık için el ele :)

Kolestrolün düşmesi kalp-damar hastalığının azalmasına fayda sağlar. Kolestrolü olmayanlarda hastalığın gelişini engeller,Kolestrolü olan hastalarda ise yaşama süresini arttırır.Kan kolestrol seviyesini Doktorunuzdan aldığınız uygun diyet ve ilaçlarla düşürülmesi mümkündür.

Yeterli ve dengeli beslenerek kolestrol,kalp,damar hastalıgı riskini azaltabiliriz. Sağlıklı ve dengeli besin seçimine dikkat edin ve yemek listenizde mutlaka farklı şeylere başvurun

Sağlıklı besin çeşitleriniz arttırın ve olduğunca yemek porsiyonlarınızı azaltın.

Bol bol C vitamini bulunan sebzeleri meyveleri tercih edin.
Yarım yağlı süt ürünlerini ve yağı olmayan etleri seçin.Her hafta mutlaka balık tüketin ama yiğeceğiniz balıkların yarısının yağlı yarısının yağsız olmasına dikkat edin ancak ölçüsünde yemeye dikkat edin.


Yiyecekleriniz mutlaka kızartma şekliyle değilde haşlama yöntemiyle pişirin böylesi herkez için daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.
Hazır Fast food gıdalardan çok Taze haşlanmış gıdalara yönelin.
Atıştırma yaparken Hamurişlerine,Keklere Böreklere yönelmektense Meyve sebze ve kuruyemiş yemek herkez için daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.


SİGARADAN MUTLAKA UZAKLAŞIN
Sigara damarları tıkayarak Sizde bulunması gereken iyi huylu kolestrolün düşmesine neden olur . Kalp damarlarınız tıkandığında Olduğunuz yere düşüp bayılabilirsiniz.Sağlıklı bir hayat istiyorsanız Sigarayı mutlaka bırakmalısınız.


SPOR YAPIN
Spor yapmak Fiziksel faliyetlerin artması İyi huylu Kolestrolü yükseltir ve Kötü Huylu kolestrolün düşmesine sebep olur ki buda bizim yapmak istediğimiz bir şey.Unutmayın Sloganımızı Tekrar tekrar Herkeze ulaştırırsak Sağlık ve uzun yaşam önünde büyük bir yükseliş sağlarız.
Şimdi hep beraber Söylüyoruz
SAĞLIK İÇİN EL ELE
HAND İN HAND FOR HEALTH












0 yorum:

Yorum Gönder