30 Mayıs 2011 Pazartesi

Kalp Sağlığımıza Nasıl Dikkat Ederiz

Bu yazımızdada Kalp sağlığımızı ne şekilde koruruz onu anlatıcağız.Aklınıza takılan sorular  veya faydalı bir paylaşım olduğunu düşünüyorsanuz aşağıdaki yorum bölümüne aklınızdaki soruları yazabilirsiniz.


İnsan vücudunun şüphesiz ki en önemli parçası KALP. Bizim de yapmamız gereken en önemli şeylerden biri kalp sağlığımızı olduğunca korumak ve bunun için gerekli önlemler almak.Haziran ayına girmek üzereyken sıcakların oldukça artması kalp sağlığımızı tehlikeye sokuyor. Sıcaklarda kalp krizinin çoğalması istatistiklerde de kanıtlanmış.Sonuçları Gerekli sağlık kuruluşların sitelerinden öğrenebilirsiniz.




Kalbinizi durdurmamak için yapmanız gereken kurallar bulunmaktadır.Elinize bir kağıt ve kalem alın Aşağıda yazacağım kuralları liste şeklinde kağıda ekleyin ve hergün bunları uygulamaya özen gösterin.


Kalp sağlığı için önerilerimiz;

 * Sağlıklı Dengeli beslenmeyle başlayın ve yedikleriniz belki normal yediklerinizle uyuşmayabilecek ancak bundan mutluluk duyun . Emin olun kalbinize çok iyi gelecek.


* Hazır besinlerden mutlaka uzaklaşın bunun yerine taze besinlere yönelin.

*Mutlaka doktor kontolünde olun.Check up larınızı 6 ayda bir yapın.


*Kalp sorunları cinsiyetler arasında farklı belirtiler gösterir.Kalbiniz durup yere düşmeden tüm kontrolleri yapın.

*Sporu mutlaka alışkanlık haline getirin.Eğer işinizden dolayı yeterli vaktiniz yok ve spor yapamıyorsanız.İş yeriniz yakın biryerdeyse toplu taşıma araçları yerine yürüyüşü tercih edin.



*Gece yatmadan önce sizi rahatsız etmiyecek şeyler atıştırın




*Kesin ve kesin Uzmanların defalarca tekrarladığı şey belki sıralamamızda en önemli maddemiz SİGARAYI MUTLAKA BIRAKIN


SLOGANIMIZI HEP BİRLİKTE  TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORUZ VE HERKEZE ULAŞTIRIYORUZ
SAĞLIK İÇİN EL ELE
HAND İN HAND FOR HEALTH











0 yorum:

Yorum Gönder