31 Mayıs 2011 Salı

Etilerde bomba patladı, patlama görüntüleri izle video


Etilerde bu sabah akmerkeze çok yakın bir İETT durağında pomba patladı. İşte olay ile ilgili gelişmeler ve patlama görüntüleri izle video.

Etiler’de Koç Köprüsü altında İETT durağında bomba patladı. Patlamada ilk belirlemelere göre 1'i polis 7 kişi yaralandı. Yaralılardan Ayten Bal’ın bacağını kaybettiği açıklandı. Polis ikinci bir bombanın patlaması ihtimaline karşı bölgeyi boşalttı, cep telefonu sinyalleri kesildi. Etiler her iki yönde de trafiğe kapatıldı.İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırının hedefinin polis olabileceğini söyledi.

Etiler’de saat 09.00 sıralarında Koç Köprüsü altında, ilk belirlemelere göre parça tesirli ve zaman ayarlı bomba patladı. Patlama nedeniyle biri polis 7 kişi yaralandı. Patlama yerinin hemen yakınında İETT otobüs durağı bulunuyor. Patlamanın etkisiyle Koç Köprüsü’nden beton parçaları koptu. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

2'SİNİN DURUMU AĞIR

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu patlamada yaralanan 7 kişiden 2'sinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Bacağı kopan bir vatandaşın ameliyata alındığı öğrenildi.

YARALANAN KADIN BACAĞINI KAYBETTİ

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ayten Bal’ın durumunun ciddi olduğu ve bacağını kaybettiği belirtildi. Bal ve yanındaki arkadaşı Ceyhan Mercan otomobille ilerlerken patlamanın meydana geldiği ifade edildi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Bir görgü tanığı tek bir patlamanın meydana geldiğini söyledi. Polis olay yerini boşaltarak güvenlik önlemi aldı.

Olay yeri, Polis Meslek Yüksek Okulu’nun bir sokak önünde, alışveriş merkezi Akmerkezi’nin bir kaç metre yakınında. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba uzmanı polisler, patlama bölgesinde araştırma yaptı. Patlamada iki İETT otobüsü ile bir taksi ve sivil plakalı bir otomobilde hasar meydana geldi. Olay yerinde ambulanslar ile itfaiye araçları bekletiliyor.

İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİNE KARŞI BÖLGE BOŞALTILDI

İkinci bir patlama ihtimaline karşı bölgede cep telefonu sinyalleri kesildi. Motosikletli bir kişinin durağa paketi bıraktığı iddia ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen de olay yerinde polisten bilgi alıyor.

Patlama yerinin hemen yakınında Polis Meslek Yüksek Okulu olduğu için bu olayın polise yönelik olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

YARALILARIN İSİMLERİ

Şişli Etfal hastanesine kaldırılanların polis memuru Üzeyfe Erdem, İETT şoförü Seyfi Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık, Ayten Bal ve soyadı öğrenilemeyen Agof adlı kişiler olduğu öğrenildi. Buradaki yaralılardan Yazgülü Şubat’ın hayati tehlikesi olmamasına karşın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Okmeydanı Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların ise Ayten Bal ile Ceyhan Mercan olduğu belirtildi. Ayağından yaralanan Ayten Bal’ın ameliyata alınacağı bildirildi.

GÖRGÜ TANIĞI: BURASI SANKİ YERİNDEN OYNADI

Olay meydana geldiği sırada Akmerkez’in önünden geçen bir otobüsün içinde bulunan görgü tanığı, “Biz otobüsün içindeydik. Buradan geçerken patlama meydana geldi. Patlama olduğu sırada şoför geri gitti. Biz indik, vergi dairesine gittik, oradan koşa koşa geri döndük. 10 tane en az yaralı var diyorlar, ben görmedim. Çok güçlüydü ses. Burası sanki yerinden oynadı. Kulaklarımızın zarı patladı” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırının hedefinin polis olabileceğini belirterek, patlamayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bu sabah 8.58'de bir elektrikli bisikletin üzerine konmuş bir patlayıcı patladı

Çok büyük bir patlayıcı değil, orta şiddette bir patlayıcı konmuş

Patlayıcı sonucunda 1'i polis olmak üzere 7 vatandaşımız yaralı. Hayati tehlikesi olan yaralı yok şu anda. Durumları yakında takip ediliyor

Etiler Polis Okulu’nun çok yakın olması polis okuluna dönük bir saldırı olması araştırılacak

5 araç zarar gördü

Ölen yok çok şükür

Bu kimsenin yanına kalmaz, buluruz bulunur

Tesellimiz ölen kimsenin olmaması.

etiler bonba bilgi, 26 mayıs sabahı akmerkez avm yakınında otobüs durağındaki patlama, koç köprüsünü altındaki patlama video, etilerdeki pomba, etiler pomba gelişme, etiler patlama resimleri, akmerkezde patlama anı, akmerkez patlaması, AKMERKEZ PATLAMA VİDEO, akmerkez de boba izle Etilerde bomba patladı, patlama görüntüleri izle video yazısında telif haklarına ve yasalara aykırı bir bilgi veya link bulunuyorsa lütfen buradan iletişime geçiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder