1 Haziran 2011 Çarşamba

Keten Tohumu Faydaları

Keten tohumu Akdeniz iklim etkisinin görüldüğü bölgelerde yetişen bir bitkidir. Çiçekleri oldukça gösterişlidir ve göz alıcı mavi bir renge sahiptir.

Keten tohumunun faydaları nelerdir ;

Kolesterol problemi olanlar için kolesterol düşürücü etkisi vardır.
Kanser , felç gibi ağır hastalıklarda yardımcı gıda olarak kullanılabilir.
Sindirim sistemini düzenler , mide ve bağırsağın temizlenmesinde önemli rol oynar.
Bağırsak problemlerinden kabız tedavisinde sıklıkla kullanılır
Unutkanlık problemine karşı oldukça etkili bir bitkisel ilaçtır.
Kan şekerini düzenler ve çeşitli deri problemlerinin çabuk iyileşmesine yardımcı olur.
Vücutta oluşan yaraların daha çabuk iyileşmesi ve daha çabuk kapanmasını sağlar.
Kemik ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur.
Solunum yolu problemlerinde kullanılır.
Dokuların yenilenmesinde önemli rol oynar.

İçerdiği yüksek omega-3 oranı ile proteinlerin vücuttaki etkinliği artar. Deri hastalıkları veya iç hastalıklarına da oldukça faydaları alternatif bir tedavi gıdası olarak tüketilebilmektedir. Balık tüketmeyen insanlarda , vücut için gerekli olan omega-3 ihtiyacının karşılanması için keten tohumu tüketilmesi de oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra bildiğimiz gibi vejetaryen insanlar et tüketmemekte , balık etinden alacakları omega-3 ‘ ü alamamakta ve vücudun omega-3 eksiğini karşılayamamaktadır. Vejetaryen olanların bu ihtiyaçlarını keten tohumu ile karşılamaları sağlıkları açısından oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir noktadır.

Keten tohumunun bir başka faydası da uzun süreli tokluk hissi verir. Bu nedenle de zayıflamaya yardımcı olarak kullanılabilir. Bunun yanı sıra bağırsakların daha düzenli ve verimli çalışmasını sağlayarak bağırsak faaliyetlerini düzenler , kilo vermeye yardımcı olur.

Ayrıca keten tohumu oldukça önemli bir B-12 kaynağıdır. Vejetaryenlerde bu vitaminin eksikliğinden dolayı çeşitli problemler ve rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Bu bakımdan vejetaryenlerin bu besini tüketmesi oldukça faydalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder