20 Haziran 2011 Pazartesi

Boşanmak için gerekli sebepler

Boşanma Davaları

Bugün ki yazımızda sizlere boşanmak için hukuken gerekli sebepler ve işlem süreçlerini anlatmaya çalışacağız.Öncelikle "Zina" Evlilik
birliğinin temelden sarsılması , Anlaşarak boşanma , İki tarafdan birinin 2 aydır ayrı yaşaması gibi boşanmaya teşkil edecek sebepler olmalıdır.

Bir ilişkide zina yapılmışsa hakim iki tarafı uzlaştırmaya çalışır. Bu süreç gerçekleştirmek zorundadır.İki tarafda uzlaşmaya yanaşmıyorsa davanın esasına girlir.Evlilik birliğindeki mülkiyetin taraflar arasında dağıtılması için iki durum söz konusudur. Ya evlilikden önce yapılacak bir sözleşmeyle teşkilk edilir yada sözleşme yoksa kanunen uygun görülmüş olan edinilmiş mallar ayrımı ilkesi uygulanır.Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus vardır.Edinilmiş mallar evlilik birliğinden sonra gerçekleştirilmelidir.Evlilikden önceki ednilimiş mallar bu mal ayrımına dahil olmaz.Bu ayrımdan sonra hakim tarafların maddi durumlarını göz önünde bulundurarak Nafaka verilmesine hüküm verebilir.Bunun yanında nafaka söz konusu olacaksa tarafların haklı veya haksız durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.Çok istisnai bir durum olan,Tarafların haklı haksız durumlarını göz önünde bulundurmaksızın sadece maddi farka bakarak nafakaya hükmedebilir.

Her ne kadar hukuk sistemimizde boşanma kurumu olsa da ; bu hem toplum açısından hem de çocukların psikolojisi açısından hoş karşılanmayan bir durumdur.Evliliğin neler getirip getirmeyeceğini düşünmeden yapılan evlilik bu gibi durumlara sebep olmaktadır.Bu hataya düşülmemesi ümidiyle :)
Şu anda boşanmak için gerekli şartlar konusunu görüntülüyorsunuz.
Beğendiğiniz konuları yorum bölümünden diğer ziyaretçilerle paylaşabilirsiniz.
İyi günler ( Videomanik.blogspot.com )


0 yorum:

Yorum Gönder